Boekenweek

Eindelijk hebben jongeren een eigen Boekenweek. De Boekenweek voor Jongeren is de jaarlijkse feestelijke boekencampagne voor scholieren in de bovenbouw van de middelbare school.

Naast de ‘gewone’ Boekenweek en de Kinderboekenweek is er nu ook de Boekenweek voor Jongeren. Vandaag start voor het eerst die speciale editie, die zich richt op scholieren tussen de 15 en 18 jaar. Het moet ervoor zorgen dat meer jongeren boeken gaan lezen.

Net als bij de andere boekenweken, heeft ook deze een geschenk: 3PAK, een bundel met drie korte verhalen van drie verschillende jonge auteurs. Die auteurs zijn Tim Hofman, Nhung Dam en Raoul de Jong. Het boekje wordt de komende week gratis weggeven in boekhandels, bibliotheken en scholen en heeft een oplage van 82.200.

De autobiografie Wij zeggen hier niet halfbroer (Nijgh & Van Ditmar) geschreven door Henk van Straten is door de jury van jongeren bekroond tot winnaar van het Beste Boek voor Jongeren 2018 in de categorie ‘oorspronkelijk Nederlandstalig’. Winnaar in de categorie ‘vertaald’ is het Young Adult boek The Hate U Give (Moon) van Angie Thomas vertaald door Jasper Mutsaers. Met de uitreiking van de winnaars van het Beste Boek voor Jongeren is de eerste officiële Boekenweek voor Jongeren van start gegaan!

Bron: www.boekenweekvoorjongeren.nl en www.nos.nl

1480

You may also like