Onze CITO-training gaat van start

Alle kinderen in groep 8 maken in april de Centrale Eindtoets. Bij de meeste basisscholen is dit de CITO-toets. Voor veel kinderen is dit een spannende periode. Want ondanks dat het schooladvies al gegeven wordt voor de uitslag van de toets bekend is, mag het definitieve advies op basis van de Eindtoets nog wel naar boven bijgesteld worden. Veel kinderen worden daarom zo nerveus, dat het hen niet meer lukt om op hun eigen niveau te presteren.

 
De Eindtoets wordt verspreid over drie ochtenden afgenomen. Tijdens deze ochtenden maken de kinderen verschillende vragen over taal en rekenen. Op sommige scholen krijgen de kinderen ook vragen over wereldoriëntatie, maar dit onderdeel is niet verplicht en telt ook niet mee voor de eindscore. De uitslag van de Eindtoets wordt naast het schooladvies van de basisschool gelegd. Er wordt gekozen voor een niveau van voortgezet onderwijs dat het beste bij het kind past, waarbij hij niet op zijn tenen hoeft te lopen, maar de lesstof ook weer niet te gemakkelijk is.

 
Bij Quadraat wordt tijdens de CITO-training aan verschillende onderwerpen aandacht besteed. Zo bespreken we gezamenlijk hoe je het beste de zenuwen voor de toets onder controle kunt houden, bekijken hoe de toets er precies uitziet en hoe de vraagstelling eruit ziet. Tevens bespreken we specifieke strategieën voor de aanpak van meerkeuzevragen: dit soort vragen is bij de meeste kinderen vaak onbekend, waardoor het heel handig is om eens te kijken naar hoe deze vragen het beste aangepakt kunnen worden. Tot slot bespreken we de verschillende onderdelen uit de toets, bespreken we tips en trucs en krijgen de kinderen de mogelijkheid om te oefenen met deze vragen. Door een aantal weken lang heel intensief met de CITO-toets bezig te zijn, weten de kinderen aan het eind van de training precies wat ze kunnen verwachten. Zij weten hoe de toets eruit zal zien, hoe de vragen eruit zullen zien en hoe ze deze vragen het beste aan kunnen pakken. Op die manier kunnen zij zich in alle rust volop concentreren op wat er eigenlijk gevraagd wordt zodat zij kunnen laten zien wat ze kunnen, zonder zich zorgen te maken over de toets.

 
De CITO-training bij Quadraat begint aan het einde van januari. De training bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1,5 uur. Daarna zijn er, vlak voor de toets, nog twee terugkombijeenkomsten van 1 uur, waarbij nog een keer goed geoefend kan worden. De totale kosten voor de training bedragen € 250,-.

 
Ook voor kinderen uit groep 7, die dit jaar de entreetoets gaan maken, geeft Quadraat een CITO-training. Ook deze training bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1,5 uur en twee terugkombijeenkomsten van een uur. Voor meer informatie over de training voor groep 7 of 8 kunt u contact opnemen met Quadraat.

 
Neem contact met ons op om de mogelijkheden en startdatum te bespreken!

639

1 comment on “Onze CITO-training gaat van start

Graag verneem ik van u wanneer de CITO entreetoets training bij Quadraat van start gaat en op welke dagen de training gegeven wordt. Met vriendelijke groet, Leonie Raaphorst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *